NEXT LEVEL Podcast 72: Plesteșăn ji Icsbax

Episodul 72 din podcastul NEXT LEVEL s-a desfășurat în mijlocul unui test de covid (care a returnat un rezultat negativ). Prin urmare, Kimo și Mihnea au fost lăsați singuri să găsească subiecte și să urmărească subiectele de pe foaia de bingo a donatorilor de pe Patreon.

Într-un moment inedit în care a vorbit despre altceva în afară de Call of Duty, Kimo a explicat felul cum a abordat Serious Sam 4 și motivele care l-au făcut să evite complet secvențele cinematice.

Mai mult de atât, a introdus în discuție shooterul tactic Door Kickers 2: Task Force North – un titlu relevant în contextul în care primul Door Kickers a fost oferit ca joc full în revista NIVELUL2, iar varianta Action Squad va primi review în cel de-al doilea număr din revista NEXT LEVEL (primul număr poate fi descărcat gratuit de aici).

Linia românească a fost menținută și prin citarea unui sondaj realizat de RGDA, care monitorizează tendințele românilor în ceea ce privește jocurile video. Am aflat astfel că piața Românească este evaluată la aproximativ $195 milioane pe an, raportul bărbați femei a ajuns aproape de egalitate (52% – 48%), peste 84% dintre jucători aleg titluri pentru telefon mobil și tabletă, iar aproximativ 45% dintre gamerii români chiar cumpără jocurile.

Toate statisticile pot fi consultate accesând acest link.

Mihnea a vorbit și el despre fascinațiile lui cele mai recente, dar a omis să menționeze seria de livestreamuri în limba engleză pe care a pornit-o alături de Mihai Dimache. Așa că o voi face eu: se numește The Last Checkpoint, primul episod include o colaborare în Battlerite și îi puteți sprijini cu abonări pe YouTube accesând acest link.

În ultima parte a podcastului puteți vedea și câteva imagini din Contra III și Megaman X, transmise direct de pe un SNES Classic Mini. Dar dacă vreți să săriți peste ele, aveți ocazia de a asculta varianta audio pe Spotify, Apple Podcasts, Anchor, Google Podcasts și multe alte platforme.

Și nu, subiectul „plesteșăn ji icsbax” nu a fost încă dezbătut și l-am lăsat pentru o dată viitoare când vom avea mai multe informații despre consolele de generație nouă. În momentul înregistrării episodului, atât „plesteșăn” cât și „icsbax” existau doar în review-urile unor jurnaliști și nu ajunseseră încă în mâinile jucătorilor.

Adaugă un comentariu