REVIEW: Days Gone

Days Gone: Prezentare și Poveste

Prima impresie pe care o ai atunci când pornești jocul este că, imediat ce treci de meniu, te lovești de un loading screen interminabil. Am jucat jocul pe un PS4 de primă generație și cred că acest ecran de încărcare ține 2-3 minute.

Urmează un cutscene, care la rândul său este succedat de un alt ecran de încărcare destul de lung, după care suntem delectați cu o altă secvență cinematică și ciclul se repetă. Orice se întâmplă în afara jocului propriu-zis are un loading screen care poate ține undeva între 3 și 40 de secunde. Iar această primă impresie este frustrantă.

Nu cred că m-a mai deranjat vreodată o astfel de succesiune de încărcări și cutscene-uri în generația actuală de console… și, în același timp, nu cred că am mai văzut un alt joc care să fragmenteze experiența în halul ăsta.

Prima oră are rol de tutorial și ne sunt prezentate câteva personaje și mecanici. Aflăm câte ceva despre ceea ce s-a întâmplat în trecut și suntem introduși în lumea jocului.

Fără să dau prea multe detalii despre poveste, menționez doar informațiile cunoscute deja din trailere și filmulețele oficiale de prezentare.

Jucătorul intră în pielea lui Deacon “Deek” St. John, un biker dintr-un fost MC numit „Mongrels Motorcycle Club”. El și vechiul său prieten Boozer lucrează ca Drifters – mercenari care sunt contractați de diverși indivizi pentru a găsi anumite persoane.

Povestea jocului începe la 2 ani de când Deacon a fost separat de Sarah (soția lui), care a plecat într-un elicopter către un NERO Checkpoint și despre care nu a mai aflat nimic de atunci. Așa se justifică și numărătoarea zilelor din meniul jocului.

În prima misiune suntem nevoiți să ne îndepărtăm de motocicletă pentru a căuta o anumită piesă… doar că la întoarcere observăm că vehiculul a dispărut și reușim să identificăm locația unde a ajuns. Destinația este o așezare de oameni (camp) care ne permite să luăm pentru prima dată contact cu NPC-uri ajutătoare. Astfel aflăm că motocicleta a fost deja dezmembrată și vândută pe bucăți – ceea ce înseamnă că mai multe persoane trebuie căutate pentru a face reconstituirea.

Astfel începe căutarea pieselor, facilitată de o nouă motocicletă net inferioară pe care o primim mai degrabă de milă și pe care vom fi nevoiți să o îmbunătățim pe parcurs.

Din punctul meu de vedere, povestea este un punct forte – este bine scrisă și are întorsături de situație alături de personaje conturate excelent.

Ca factor de mediu ce determină evenimentele din universul jocului, există și un… virus. Apariția acestui factor biologic determină transformarea oamenilor în zom… freakers, iar oamenii care nu au fost afectați de primul val au rămas imuni la efecte.

1 Comentariu

 • oanalovin@protonmail.com
  Publicat septembrie 3, 2020 7:42 pm 0Likes

  pag 1 cumparație
  pag 2 cu un o altă
  pag 2 soția lui Sarah
  pag 3 decimezi (lucru te ajută
  pag 3 imbunătății
  pag 6 tesselation
  pag 7 uneori ești recunoscut, alteori primește replici

Adaugă un comentariu