REVIEW: Days Gone

Gameplay

Days Gone este un 3rd person action-adventure, cu elemente de survival/RPG și stealth. Dar le vom lua pe rând în cele ce urmează.

Partea de RPG mi se pare foarte bine implementată atât pentru motocicletă, cât și pentru Deacon. Motocicleta este asemănătoare calului din Red Dead Redemption 2, în sensul că se controlează excelent dacă mergi încet (cam așa cum este recomandat, pentru că benzina se consumă și în funcție de turațiile motorului), dar dacă te grabești undeva sau fugi, te poți izbi destul de ușor. Fiind vorba despre o motocicletă de drift, vei descoperi că manevrabilitatea este destul de alunecoasă.

Partea de survival se aplică și în cazul motocicletei prin faptul că, atunci când o lovești, se strică și trebuie reparată folosind piese pe care le colectezi din aventurile tale. În plus, dacă nu știi să îți gestionezi resursele de combustibil, te poți trezi că rămâi în pana prostului în momentele cele mai tensionate. Iar pentru a face upgrade-uri la motocicletă, ai nevoie de două elemente: camp trust și camp credits.

Camp trust-ul se poate câștiga în mai multe feluri care implică realizarea de misiuni pentru tabăra ta, curățarea zonelor împânzite de freakers, finalizarea de questuri secundare marcate cu „?” și accesarea de NERO checkpoints.

Pe de altă parte, camp credits se pot obține ca recompensă după ce ai făcut o misiune sau după ce vinzi urechi de freakers pe care le colectezi de la fiecare dintre creaturile pe care le decimezi (lucru care te ajută să dobândești și puțin camp trust). Mai poți obține această monedă de schimb și din vânzarea cărnii și a pieilor de animale pe care le întâlnești în joc (lupi, urși, căprioare, etc).

Deacon are un skill tree cu ajutorul căruia îi poți îmbunătăți semnificativ abilitățile pe parcursul jocului. Ca un minus, mi-am deblocat la un moment-dat un skill care-mi afișa pe hartă plantele pe care le pot culege – iar acest fapt s-a dovedit a fi mega deranjant, mai ales că nu am reușit să îl mai dezactivez.

La dispoziția lui Deacon se află și un întreg arsenal de arme de foc, pe care le poate cumpăra sau culege de la inamicii răpuși. Iar partea de shooting mi se pare destul de bine realizată, deși am folosit destul de mult funcția de „focus” (un fel de bullet time din Max Payne) pentru precizie și damage suplimentar.

Pentru melee (lupta corp la corp), am avut la dispoziție diversele bâte și topoare care se găsesc aproape peste tot. La rândul lor, aceste arme pot și ele să fie modificate pentru a sfârteca țeste mai rapid și eficient. Dezavantajul lor este însă durabilitatea limitată: la fiecare utilizare, armele se strică și se pot chiar distruge complet și ireversibil dacă nu sunt reparate (iar pentru aceasta trebuie deblocată o abilitate specială din skill tree). Din fericire pentru admiratorii de arme făcute să reziste, există și un cuțit care nu se strică niciodată, dar are și damage foarte mic.

1 Comentariu

  • oanalovin@protonmail.com
    Publicat septembrie 3, 2020 7:42 pm 0Likes

    pag 1 cumparație
    pag 2 cu un o altă
    pag 2 soția lui Sarah
    pag 3 decimezi (lucru te ajută
    pag 3 imbunătății
    pag 6 tesselation
    pag 7 uneori ești recunoscut, alteori primește replici

Adaugă un comentariu