REVIEW: Days Gone

Tot pentru partea de furișare putem folosi amortizoare la arme, confecționate din filtrele găsite în mașini abandonate, sau chiar o arbaletă. Eu am renunțat la această armă medievală după câteva ore de joc din cauza damage-ului prea mic: dacă nu cumva nimeream un headshot, atunci aveam nevoie de 2 săgeți pentru a ucide inamici. Iar între lovituri era posibil să pierd toate avantajele unei arme silențioase, văzându-i pe vrăjmași cum cer întăriri.

Vorbind despre inamici, ei sunt constituiți din două clase principale: facțiuni de oameni (nu le voi menționa numele pentru a evita spoilerele) și diferite rase/tipuri de freakerși. Aceștia din urmă sunt deliciul jocului pentru că reușesc să te țină în tensiune chiar și atunci când sunt în grupuri mici de 3-5. Dar atunci când vezi hoarde de câteva zeci sau chiar sute de freakerși, experiența din Days Gone devine mult mai picantă.

Și oh boy, întâlnirile cu aceste hoarde sunt mega incitante! Dacă grupurile mai mici pot fi exterminate cu ușurință, înfruntarea unui număr mai mare de hidoșenii presupune planuri și strategii. Odată ce intri într-o luptă în care ești depășit numeric într-o proporție nenumărabilă, ar fi bine să ai un plan A, un plan B, rezerve pentru planuri care să acopere restul de litere din alfabet, dar și pregătirea psihologică necesară pentru a împlini proverbul „fuga-i rușinoasă, dar e sănătoasă”.

În cele mai multe cazuri, abordarea de tip stealth îți este cel mai bun prieten: observi locul, numeri inamicii, identifici obiectele explozibile și inflamabile în care poți trage, cauți locuri unde poți amplasa capcane și te gândești dacă există porțiuni înguste de hartă unde freakerșii te pot ataca doar câte unul, în timp ce tu îi desființezi cu bombe și gloanțe.

La această parte de strategie, Days Gone excelează. Senzația pe care o ai atunci când alergi și te uiți în spate pentru a vedea sute de freakerși care te fugăresc este absolut fenomenală. Mai mult, aceste ciudățenii mutante nu sunt deloc proaste: vor ocoli sau sări peste obstacole, se vor cățăra pe mașini sau clădiri și uneori chiar te vor lua prin învăluire sau îți vor tăia fața atunci când alergi în cerc. AI-ul nu îi face doar să te urmărească, ci să încerce să te ucidă în cel mai eficient mod aflat la îndemâna lor.

1 Comentariu

 • oanalovin@protonmail.com
  Publicat septembrie 3, 2020 7:42 pm 0Likes

  pag 1 cumparație
  pag 2 cu un o altă
  pag 2 soția lui Sarah
  pag 3 decimezi (lucru te ajută
  pag 3 imbunătății
  pag 6 tesselation
  pag 7 uneori ești recunoscut, alteori primește replici

Adaugă un comentariu