REVIEW: Descent și Terminal Velocity

Terminal Velocity: Mișcare pe planete, deasupra norilor (sau sub ei)

În aceeași perioadă în care mă distram cu grafica 3D din Descent, am mai găsit un joc cu nave care m-a marcat: Terminal Velocity, produs de studioul Terminal Reality (cunoscut pentru Monster Truck Madness, Nocturne și Blood Rayne). 

Terminal Velocity e cam la fel de 3D ca și Descent: mediul este 3D, modelele inamicilor sunt 3D, dar cele ale armelor sunt 2D. Acțiunea s-a mutat din minele claustrofobe și a ajuns pe cerul câtorva planete. Ce avem aici foarte interesant? Păi să vedem: 

  • Planetele sunt rotunde (fără glume cu Pământ plat), astfel că dacă mergi drept într-o direcție (evitând, desigur, munții) ajungi în același loc. Suprafața de explorare este într-adevăr mică, dar mediul chiar este plasat pe o sferă.
  • Inamicii te atacă de la sol, încearcă să te ia prin surprindere venind de sus, ai parte de tuneluri subterane unde te bați cu boss monsters și alte cele. Jocul folosește foarte mult mișcarea pe verticală, iar acest fapt se simte. 
  • Pătura de nori este prezentă în cam toate nivelurile. Deasupra norilor se pot ascunde alți inamici, iar tu te poți ridica deasupra lor pentru ca apoi să plonjezi scuipând foc și moarte… Ce să mai încolo și încoace? Te simți ca un zeu!

Vă recomand să încercați și Terminal Velocity, sau măcar să aplecați o ureche către soundtrack: spre deosebire de MIDI-urile din Descent, veți avea parte de un răsfăț de muzică electronică care vă va ține în priză pe parcursul întregii acțiuni.

Și haideți să vă povestesc și un moment memorabil, pe care-l păstrez cu drag în memorie de peste 18 ani: eram pe o planetă cu activitate vulcanică intensă. Totul arăta infernal la sol: piatră gri-neagră, lacuri cu lavă roșie strălucitoare și o hoardă de inamici care nu-mi ura nimic de bine. Deasupra, eram acoperit de o pătură deasă de nori roșii.

Încercând să scap de atacul dușmanilor, am urcat deasupra norilor. Cerul era înstelat, calm, în perfectă antiteză cu haosul de la sol. Preț de câteva secunde, parcă totul s-a schimbat – timpul a încetinit, iar totul era dominat de o liniște minunată. M-am bucurat de un moment atât de frumos chiar în mijlocul unui joc video care m-a îmbiat cu acțiune frenetică. A fost atât de neașteptat și memorabil! Evident, am încheiat momentul coborând la sol pentru a decima ceea ce a mai rămas din ei.

Adaugă un comentariu