REVIEW: Reksio și Magicienii

De asemenea, dacă nu te simțeai deja destul de impresionat de trecerea timpului din joc, în colțul dreapta-sus al ecranului ai o clepsidră. De fiecare dată când nisipul din ea cade precum drop-ul din basul manelelor pe care le ascultă vecinii la miezul nopții, este timpul să înveți o nouă vrajă pentru a apăra țara de rațe, gâște și găini. Restaurantele fast food sunt mândre de tine, fiule… chiar cred că pot vedea lacrima de mândrie care se scurge pe obrazul șaormarilor.

Aceste vrăji sunt folosite fie în anumite minigame-uri, fie în diverse lupte de pe parcursul jocului. Stai, cum funcționează bătăliile? Păi, te plimbi prin niveluri și deodată bam, jumpscare, muzică epică, toate nebuniile! De acum te afli în război deschis cu una din păsările ce vor să distrugă Magix!

Ai un timp limitat să nimerești un combo compus din aceeași vrajă de 3 ori pentru a-ți omorî… stai, nu e adecvat să scriu asta? Păi, și eu ce vrei să fac? A, da?… dragi prieteni, îmi pare rău pentru întrerupere, afiliatul meu în afaceri îmi spune că sunt obligat să vă spun că păsările din acest joc pentru copii nu au murit; doar dorm si ele pe asfalt; era prea cald și le-a apucat cheful de caterincă.

Și dacă pierzi duelul, Reksio este dus în ceva ce pare a fi o transă psihedelică.

The stakes have never been higher

În orice caz, merită menționat că Reksio și Magicienii a evoluat cu mult față de titlurile anterioare din serie. A reușit să devină un fel de open world, în limitele unui point n’ click din acea vreme. Nu mai erai blocat într-un singur loc din nivelul în care te aflai, oferindu-ți un fel de experiență care îmi aduce aminte de jocurile tip Monkey Island sau Day of the Tentacle. Ah, nostalgie.

4 Comentarii

 • Sergiu
  Publicat ianuarie 24, 2021 4:10 pm 0Likes

  Super tare! Mă bucur că cineva a reușit, in ultima vreme, să pună in evidența calitatea acestor jocuri.
  Doresc tuturor sa aibă parte de toate cele 5 jocuri, daca nu de toate!

 • Victor Rouă
  Publicat mai 1, 2022 9:37 pm 0Likes

  Acesta este un joc absolut fenomenal! Mi-l amintesc cu atâta plăcere de cân eram mic! Îmi pare extrem de bine că are parte și de un bine meritat review în jurnalism-ul de gaming românesc! Reksio este unul dintre eroii preferați ai copilăriei mele! Toate cele bune, multă sănătate precum și mult spor și succes în toate!

  P.S.: Recomand cu multă căldură toate jocurile cu Reksio! Rock on!

  • Victor Rouă
   Publicat mai 1, 2022 9:38 pm 0Likes

   Erratum: de când eram mic

 • Dana
  Publicat octombrie 13, 2022 3:07 pm 0Likes

  Foarte tare!!!!

Adaugă un comentariu