REVIEW: The Solus Project / Nicăieri nu-i ca acasă!

Puține lucruri pot fi mai înspăimântătoare pe lumea asta decât să te trezești într-un loc necunoscut, fără să știi unde ești, cum ai ajuns acolo și, mai ales, cum poți scăpa de acolo pentru a te întoarce la civilizație, unde ai casă, masă, băutură și internet. Dacă locul necunoscut nici măcar nu este pe această lume, atunci situația se poate dovedi de-a dreptul catastrofală.

Cel mai nou joc al studioului Teotl Studios explorează fix această situație. Acești indivizi au în portofoliu The Ball, un soi de FPS-Puzzler ce era inițial un mod de Unreal Tournament III, devenit mai apoi joc de sine stătător, în care controlai o bilă imensă de metal și încercai, cu ajutorul ei, să supraviețuiești terorilor unui templu antic cotropit de orătănii ostile. The Solus Project, cel mai nou, ăăă… proiect al suedezilor de la Teotl Studios, se recomandă a fi un soi de succesor spiritual al lui The Ball, doar că de data asta avem de-a face cu ceva mult mai finisat și ambițios: un first-person survival pe o planetă extraterestră. Sună bine, nu?

Apocalipsa Terrelor mele

Suntem în viitor. Nu se știe când, dar într-un viitor suficient de îndepărtat încât minunata bilă albastră pe care o numim Terra să fie deja praf și pulbere, mulțumită, fără îndoială, rasei umane și comportamentului său excepțional vizavi de mediul înconjurător, oceane și așa mai departe. Văzându-se într-o criză imobiliară acută, mai marii planetei decid trimiterea mai multor nave de explorare în spațiu, cu un scop clar: găsirea de urgență a unei noi case pentru noi, oamenii. Prea multe opțiuni nu se ivesc, însă una pare să fie ceea ce avem nevoie: Gliese-6143-C. Sigur, nu are aceeași frumusețe și cursivitate ca Terra sau Pământ, but beggars can’t be choosers.

C’est magnifique!

Planeta arată promițător, așa că tu, personajul principal, pilot al uneia dintre navele de explorare, ești trimis să investighezi mai amănunțit situația. Însă… șoc și groază! Într-o întorsătură incredibilă de situație, naveta este doborâtă fără drept de apel de o rază ciudată și se prăbușește pe suprafața misterioasei planete.

Deși ai supraviețuit prăbușirii, nu ai prea mult timp să-ți plângi de milă. Situația omenirii este în continuare la fel de disperată, așa că ai face bine să-ți tragi costumul cosmic pe tine, să-ți îndeși casca pe sfeclă și să o iei la pas pe Gliese-6143-C (deja sună mai frumos), încercând să-ți dai seama dacă planeta este cu adevărat un candidat potrivit pentru a deveni noua casă a rasei umane. La drum!

Apa-și pierde memoria

Heeei, unde pleci?! Stai că nu e chiar așa ușor! Înainte să-ți dea drumul din lesă și să te lase să alergi ca un Husky ce nu a mai ieșit de o lună din casă, The Solus Project are grijă să-ți facă instructajul necesar de supraviețuire. Personajul tău poate suferi de frig, foame, sete sau oboseală și, fiind aflat la mila elementelor, va trebui să ai grijă de trupul tău omenesc fragil. Ai la dispoziție un fel de scanner personal care îți indică, foarte convenabil, o sumedenie de informații vitale, precum temperatura ambientală, nivelul de extenuare, când ai băut ultima dată apă și alte lucruri foarte importante. De asemenea, scannerul este folosit și pentru a scana toate obiectele peste care vei da în călătoria ta inițiatică, aflând astfel ce sunt și la ce pot fi folosite.

Adaugă un comentariu