Doru Stegan – O viață de gamer

Însă, în timp, jocurile cu grafică de 8 biți au devenit plictisitoare și, cumva, previzibile. Numărul de mecanici pe care le puteai întâlni era destul de limitat, la fel și paleta de culori. Însă prin 1994 am făcut cunoștință cu jocurile pe PC și am fost fermecat de o nouă lume plină de magie și aventură. Grafica arăta incredibil, iar paleta de culori oferea peisaje mult mai vii. Vechiul Terminator părea deja preistorie.

Primul joc de PC pe care mi-l amintesc este Mortal Kombat. Personajele fotorealiste, sângele care sărea în toate părțile și animațiile fluide m-au lăsat cu gura căscată! Pe parcurs, am descoperit DOOM, Duke Nukem 3D, Age of Empires, Formula 1, Virtua Fighter 2 și multe altele.

Mi-am dorit un PC din momentul când am pus prima dată mâna pe o tastatură. Însă prețul exorbitant m-a făcut să am parte de experiențe gameristice cu mouse și tastatură doar atunci când mergeam în vizită la cunoștințe mai înstărite sau când mă amăgeam cu câte o oră la internet cafe. Oh, câte nopți albe am făcut la internet cafe-uri! 

Iar apoi m-am înscris la un liceu de informatică, gândindu-mă că o să mă joc pe PC. Am avut însă parte de o întreagă introducere în lumea calculatoarelor. În acea perioadă am trecut prin faza de visare, când totul părea posibil și limitele erau impuse doar de propria imaginație.

2 Comentarii

 • Gamer
  Publicat iunie 26, 2020 7:08 am 0Likes

  Fain articolul, eu am 32 de ani iar sambata trecuta am gamemuito 19 ore ¯\_(ツ)_/¯

 • Lucian
  Publicat iulie 26, 2020 8:37 pm 0Likes

  pag 1 se se putea
  pag 4 plăcierile

  good times

Adaugă un comentariu