FIFA 16 Include Echipe Naţionale de Fotbal Feminin

Vă mai aduceţi aminte articolul în care vorbeam despre sport şi jurnalismul de jocuri? L-am scris într-o perioadă bogată în lansări de titluri sportive, titluri care îmi sunt foarte dragi şi sunt mereu poziţionate în topul preferinţelor personale: FIFA, NHL, Madden, PES, NBA 2K, OOTP, FM – sunt sigur că recunoaşteţi imediat aceste acronime, căci se bucură de o popularitate imensă. Pe deasupra, aproape toate au primit un review aici, pe NIVELUL2.

În ciuda admiraţiei mele pentru sportul din jocuri, am avut întotdeauna o problemă cu absenţa echipelor de fotbal feminin din seria FIFA, omisiune jenantă pentru EA Sports şi ruşinoasă din prea multe puncte de vedere ca să poată fi exprimate aici – amintesc doar uşurinţa accesării licenţei, popularitatea echipelor de feminin, importanţa acestora pentru fotbal la nivel de performanţă, interpretare şi recepţie socială etc.

Iată că cei de la EA Sports fac acum un anunţ masiv: FIFA 16 urmează să includă 12 echipe naţionale de fotbal feminin, în premieră absolută. Australia, Brazilia, Canada, China, Anglia, Franţa, Germania, Italia, Mexic, Spania, Suedia şi SUA vor fi disponibile în Kick Off, Offline Tournament şi amicale Online. David Rutter, VP şi GM la EA SPORTS FIFA subliniază faptul că experienţa este una cât se poate de autentică, mulţumită sistemelor motion capture, celor de analiză a competenţei jucătorilor şi gameplay-ului sofisticat.

Echipele feminine beneficiază de animaţii şi detalii noi (alergare, sprint, intrări prin alunecare, mers, mişcări verticale) realizate meticulos de EA Canada şi patru dintre cele mai bune jucătoare ale naţionalei SUA – Sydney Leroux, Abby Wambach, Alex Morgan şi Megan Rapinoe. Găsiţi mai multe detalii pe pagina oficială.

Data de lansare pentru FIFA 16 este fixată în 22 septembrie 2015, iar jocul va fi disponibil pe PC, Xbox One, Xbox 360 PlayStation 4 şi PlayStation3.

3 Comentarii

 • Ziskele
  Publicat mai 29, 2015 11:00 am 0Likes

  E si trailerul scurt, nu imi prea dau seama, dar sper sa nu le cenzureze EA „supararile”. Ca la ce meciuri am vazut pe Eurosport, transmit niste salutari de post adversarelor… cu toata dragostea.

  • Aidan
   Publicat mai 29, 2015 12:06 pm 0Likes

   Chiar daca nu e un comportament sportiv, are farmec patosul jucatoarelor de fotbal. Cand vezi cele mai frumoase creatii ale universului cum intra in conflict si paruiala…nu poti sa nu zambesti 🙂

 • hainoroc
  Publicat mai 29, 2015 11:18 pm 0Likes

  E ok că s-au gândit să bage și echipe feminine, dar atâta vreme cât jocul are nevoie de modificări serioase de balans și dinamică a jocului (Q+W încă face ravagii și dupa 10 ani, mijlocașii fac figurație, că se joacă doar cu mingi din poartă-n poartă etc.), mie cel puțin nu o să-mi ia ochii EA cu un simplu reskin.

Adaugă un comentariu