NEXT LEVEL Podcast, Ep. 5: Mar10, Far Cry ND, Devil May Cry 5, Dead or Alive 6

În urma succesului fulminant a episodului 4 (intitulat mai mult sau mai puțin ironic „A New Hope„), a venit momentul ca Adrian și Aidan să contraatace. Cei patru participanți la acest podcast nu sunt doar fantastici, ci și capabili să se adune pentru o oră și jumătate într-o minunată seară primăveratică de duminică.

Un detaliu important despre momentul înregistrării și ceea ce urmează să vedeți este dat de context: podcastul a fost filmat în data de 10 martie 2019, ziua când instalatorul mustăcios de la Nintendo este sărbătorit pe tot mapamondul deținător de console nipone excentrice (Mar10, în caz că nu era evident). Prin urmare, chipul lui Vlad este înlocuit de un ecran care afișează câteva dintre cele mai memorabile momente din cariera de salvator de prințese a lui Mario.

Kimo promite că a scăpat de dependența de Call of Duty: Black Ops 4, reușind în schimb performanța de a instala cu succes driverele pentru webcam și microfon (a se viziona cu atenție primele 3 minute pentru a observa rezultatul). Atunci când nu își explorează noua pasiune gameristică și duce lipsă de ciocolată Africana „cu stafide, că altfel nu e bună„, stimabilul redactor șef devine un împătimit consumator de ceaiuri.

În colțul opus se situează Adrian, care își începe expunerea de experiențe gameristice cu o recomandare de whisky: „Se numește Highland Park și este foarte, foarte, foarte bun! Cheers!”. Primul joc pe care îl recomandă este un simulator spațial numit „Objects in Space„, care oferă o perspectivă bidimensională asupra cârmuirii unei nave galactice și vine la un preț atractiv.

Al doilea titlu se numește „The Occupation” și oferă o experiență imersivă și bine definită în timp asupra vieții de jurnalist de investigații multiculturalist și binevoitor. Pe scurt, misiunea ta este să te lupți cu diverși actori politici care încearcă să elimine imigranții din Marea Britanie. Realismul este însă furat de faptul că nu există lideri care să te arate cu degetul pentru că produci „fake news”.

Cel de-al treilea joc se numește „Du Lac & Fey: Dance of Death„, este o producție indie din Marea Britanie și abordează stilul Telltale de aventuri „point and click”. Se bazează pe evenimente istorice, iar scopul jucătorului este acela de a elucida misterele crimelor comise de Jack Spintecătorul.

În a doua parte a podcastului își face apariția Aidan, care aduce vorbe de laudă despre experiența pe care a avut-o în Devil May Cry 5 și durerile de degete cauzate de apăsări rapide și succesive pe controller. Din motive de transparență și metodică jurnalistică, ține să argumenteze mai clar nota pe care a acordat-o jocului „Far Cry: New Dawn” și chiar petrece o bucată bună de timp amuzându-se de faptul că încă face credit bancar pentru a achiziționa noi sisteme de gaming și încearcă să scrie despre pasiunea pe care încă o are.

Dacă rezistați până la minutul 81, veți asculta și comentarii despre seria de jocuri Dead or Alive, urmând ca o întreagă discuție despre justiție socială și feminism să ofere podcastului un aer proaspăt de contemporaneitate progresistă.

În tot acest timp puteți observa imagini cu jocurile „Super Mario Bros„, „Super Mario Bros 2”, „Super Mario Bros 3”, „Donkey Kong”, „Dr. Mario” și „Super Mario Odyssey„. Dacă identificați secțiunile de gameplay ca fiind mai interesante decât figura lui Vlad, atunci experimentul va fi repetat cu alte titluri de pe consola Switch.

Este valabilă în continuare invitația către cititori, ascultători și urmăritori: dacă vreți să participați la unul dintre episoadele viitoare din podcast și sunteți liberi într-o seară de duminică, suntem mai mult decât deschiși să purtăm dialoguri. Va trebui totuși să vă înscrieți din timp (ceea ce puteți face printr-un comentariu) pentru a asigura o bună gestionare a situației.

Mai mult, suntem curioși să aflăm atât impresiile pe care le aveți despre podcast, cât și experiențele gameristice pe care le-ați trăit în ultimul timp.

5 Comments

  1. Aidan martie 13, 2019
  2. Sol martie 13, 2019
    • Aidan martie 13, 2019
  3. Joița Cosmin martie 15, 2019
    • KiMO martie 15, 2019

Leave a Reply