PREVIEW: VAMPIRE THE MASQUERADE: BLOODLINES 2

Restul… nici n-a mai contat atât de mult, pentru mine ăsta era cel mai important lucru – să fie Mitsoda implicat. Dar au mai ieșit la iveală câteva detalii, așa că o să vi le prezint.

La fel ca primul, va fi un RPG în care se pune accentul pe imersivitate – probabil genul de joc care mi-e cel mai drag, de când cu Deus Ex. Orașul în care ne vom îneca cu sânge va fi Seattle, așa că ne luăm la revedere de la iconicul Los Angeles, cu a sa Santa Monica… ah, câte amintiri! Probabil sunt mulți care vor contesta această decizie, însă pe mine mă bucură că se schimbă peisajul. Sincer, am obosit să tot văd LA și NY ca decoruri în jocuri. În plus, producătorii își au baza în Seattle, iar asta o să ajute mult tentativa de a-l recrea.

Din spusele lor, orașul încearcă să-și regăsească identitatea, fiind prins între un istoric de cultură și muzică, și un viitor care pare dominat de corporații uriașe și zgârie-nori în care noii unicorni încearcă să răzbată, în timp ce omul obișnuit vede cum îi crește chiria și îi scade stilul de viață, chiar dacă sumele care se învârt în jurul lui sunt din ce în ce mai mari. Sună familiar?

De asemenea, jocul se va petrece într-o perioadă de toamnă târzie spre Crăciun, deci sunt convins că atmosfera ploioasă și întunecată, împreună cu decorațiunile specifice sărbătorii, vor contribui la un feeling de zile mari și ne vor face să simțim că suntem într-un timp și spațiu cât se poate de reale.

În plus, pe lângă diverse alei întunecate, cluburi de noapte și alte locuri în genul celor din primul joc, Seattle mai ascunde și un subteran plin de rămășițe ale orașului care a fost aproape distrus în 1889, subteran care va ascunde secrete macabre și care abia așteaptă să fie explorat.

Cât despre poveste, avem din nou lupte între diversele clanuri care formează Camarilla și Masquerade, iar personajul nostru pică în mijloc, după ce este transformat fără voia lui în vampir printr-un Mass Embrace și aruncat în lume. Ca și în primul joc, va trebui să alegem apoi cu care dintre clanuri e mai bine să ne aliem, apoi să navigăm prin diverse evenimente și răsturnări de situație, ca în orice RPG care se respectă. Ni se promite că alegerile noastre vor influența povestea, ceea ce mă bucură, pentru că în felul ăsta vom avea parte și de rejucabilitate.

6 Comments

  1. Kalrak martie 22, 2019
    • KiMO martie 23, 2019
    • Adrian Dobrescu martie 27, 2019
  2. slymurgeni martie 24, 2019
    • Adrian Dobrescu martie 27, 2019
  3. gigi kent aprilie 13, 2019

Leave a Reply