REVIEW: APEX Legends

Tehnicalități

Bun, mecanicile de gameplay, după cum spuneam, sunt aproape fără cusur. Mi se pare incredibil cum un joc de care nu a auzit nimeni până în ziua lansării sale are un nivel atât de ridicat de finisare și mecanici atât de solide încă din prima clipă. Probabil vă așteptați ca grafica sau sunetul să aibă varii probleme, dar pot să vă asigur că nu e cazul. Nu am văzut bug-uri deranjante sau care să-mi strice experiența de joc, iar dacă există texturi șterse pe ici-colo, pot fi iertate, la cât de rapid e totul. Și, oricum, nu prea ai timp să le observi. Sunetul, din nou, e mai mult decât mulțumitor. Nu e la nivelul Battlefield, dar până la urmă e alt gen de joc și nu pot să-l penalizez din acest motiv.

Câteodată, jocul poate arăta chiar foarte bine.

Probleme tehnice nu am întâmpinat deloc, cel puțin pe Xbox One. Pe PC se mai întâmplă, înțeleg. N-am avut erori de conexiune sau crash-uri, totul a mers ca uns de fiecare dată. Ce am observat, în schimb, e că dacă la două zile după lansarea jocului așteptam cam 2-3 minute până se strângeau jucători, acum e la punctul în care intru în meci în maximum 2-3 secunde, indiferent de ora din zi la care joc, indiferent dacă e în timpul săptămânii sau în week-end, lucru care mă bucură. Dacă pe console se bucură de popularitatea asta, pe PC n-o să aveți nicio problemă să găsiți jucători oricând.

Din ce am văzut, pe PC au fost ceva probleme tehnice la lansare (blocări aiurea, deconectări etc.). Nu mai e ce-a fost atunci, dar nici nu garantez că s-au rezolvat în totalitate, cel mai bine ar fi să îl încercați.

M-am tot gândit în timp ce scriam review-ul ăsta pentru ce aș putea să depunctez APEX Legends… și sincer, nu prea găsesc motive. Poate faptul că are o singură hartă – nu sunt suficienți eroi? Pe de altă parte, este un joc complet gratuit. Call of Duty: Black Ops 4 are tot o singură hartă pentru modul battle royale și costă 60 de euro în varianta de bază, 30 la reducere dacă aveți noroc. Iar dacă alte moduri de joc nu agreați… Nu aș putea depuncta APEX din cauza asta, nu credeți?

Micile detalii, precum numărul de gloanțe rămase afișate direct pe armă.

Serios, dacă stau să îl compar cu toate celelalte battle royale-uri de pe piață (mă rog, vorbind despre cele majore), mie unuia APEX îmi pare a fi cel mai complet. E adevărat, nu am jucat Blackout, dar nici nu o voi face, pentru că refuz să mai joc vreodată un joc lansat de Activision. E decizia mea, nu încerc aici să vă conving și pe voi.

Dacă îl compar cu PUBG… n-o să iasă deloc bine pentru PUBG, care e lansat de ceva vreme, dar încă se simte ca un joc Early Access. Încă nu e ce trebuie din punct de vedere tehnic (pe PC mai ales), iar gameplay-ul încă se simte… nu știu… oricum, numai fluid nu. Neșlefuit. Neterminat. Just my two cents.

Dacă îl compar cu Fortnite… o să văd că are același model de monetizare, dar mult mai puține chestii ce mie mi se par stupide. E adevărat, aici depinde foarte mult de gusturi, iar ale mele nu includ Fortnite. Nu știu dacă îl va detrona vreodată, dar este cu siguranță o alternativă mai mult decât decentă.

Ce mi-ar plăcea e să-i dați măcar o șansă. Atât. Mai e și gratuit. Dacă nu vă place, puteți întotdeauna să vă întoarceți la battle royale-ul vostru preferat, fie el Fortnite, PUBG, Blackout sau orice alt battle royale care încă n-a ajuns la nivelul ăsta de notorietate.

Sper ca Respawn să reușească să țină jocul ăsta în viață mult timp de acum înainte. Cu update-uri consistente, conținut proaspăt și relevant, cât să țină comunitatea interesată. Dacă reușesc, eu promit să rămân în continuare fanul lor, ba chiar o să-i susțin cumpărând niscaiva add-on-uri. Deocamdată, m-au convins.

Jocul este disponibil pe Xbox One, PS4 și PC. A fost testat pe Xbox One X.

9

3 Comentarii

 • Stefan
  Publicat martie 25, 2019 9:58 am 0Likes

  Super. Nu alm auzit de el până acum.. de fapt singurul Battle Royal pe care îl joc e Pubg.. tin mai mult la un joc realist.. motiv pentru care nu am încercat Fortnite. Mulțumesc pentru review

  • KiMO
   Publicat martie 25, 2019 10:05 pm 0Likes

   Blackout rulz! 🙂

  • Adrian Dobrescu
   Publicat martie 27, 2019 3:26 pm 0Likes

   @kimo ieși acas’ lol.
   @Stefan, ma bucur că ți-a fost util review-ul, dă-i o încercare și lui Apex, poate îți place.

Adaugă un comentariu