REVIEW: Days Gone
Universul jocului este împânzit de tabere (camp-uri) care găzduiesc câte un negustor (merchant). În funcție de specificul zonei, aceste NPC-uri te pot ajuta să faci upgrade-uri la arme sau la motocicletă. Niciodată nu vei găsi un meșter desăvârșit, care să le facă pe amândouă.
Așa că sfatul meu este să aveți mare atenție atunci când alegeți să vindeți loot-ul și atunci când alegeți să faceți misiuni – este important să vă cunoașteți interesul și nevoile. La finalul efortului pe care îl faceți, vreți să vă îmbunătățiți motocicleta sau armele?
Când salvezi pe cineva într-una dintre misiunile secundare pe care le găsești aleatoriu pe hartă, poți alege să-i trimiți într-un anume așezământ. La rândul lor, micile colonii care primesc noi cetățeni îți oferă o recompensă pentru fiecare persoană pe care o trimiți către ei. Unele îți dau doar credite, altele îți dau și trust, iar altele îți dau doar trust. Deci trebuie să îți pui bine în balanță nevoile înainte de a face trafic de persoane în favoarea cuiva.
Partea de explorare este foarte distractivă și chiar unul din punctele forte are jocului. Trebuie totuși să menționez faptul că Deacon nu are buton de sărit oriunde și oricând – capacitatea lui de a se propulsa în aer apare doar în anumite locuri (într-un stil asemănător celui din The Division). Asta înseamnă că uneori simți că ai putea ajunge în anumite locuri, dar ești limitat de programatori.
Partea de stealth din Days Gone este bine realizată uneori și poate chiar să îți transmită sentimentul de tensiune sau neliniște. Dar cumva parcă nu au găsit calea de mijloc dintre distracție și realism, înclinând mai mult balanța înspre partea de distracție. Acest lucru lasă uneori loc unor idioțenii de nedescris, cu inamici care nu te văd deși stai fix lângă ei, sau paznici care nu aud cum omori un coleg de-al lor prin înjunghiere de cuțit la 1 metru de locul unde patrulează. Jocul scoate la iveală tot felul de situații dubioase.
Dar minusurile AI-ului nu înseamnă că te poți arunca aiurea în luptă, în stilul John Rambo – mai ales la niveluri mai mari de dificultate. Trebuie să abordezi fiecare operațiune într-o manieră tactică: întâi găsești un punct strategic aflat la înălțime pentru a observa inamicii prin lentilele binoclului, după care îți marchezi inamicii, le observi traseul de patrulă și punctele de intersecție reciproce, după care aștepți momentul oportun pentru a începe eliminarea.
Ca elemente tactice, ne sunt date la dispoziție și obiecte care pot fi folosite la distragerea atenției, precum pietre sau capcane gălăgioase.
1 Comentariu
oanalovin@protonmail.com
pag 1 cumparație
pag 2 cu un o altă
pag 2 soția lui Sarah
pag 3 decimezi (lucru te ajută
pag 3 imbunătății
pag 6 tesselation
pag 7 uneori ești recunoscut, alteori primește replici