REVIEW: Devil May Cry 5

Îți mai amintești când jocurile erau instrumente ale distracției? Când nu exista o “industrie”, când simțeai că joci ceva realizat de oameni ca tine, dornici să se joace la rândul lor?

Poate că vorbește nostalgicul din mine acum, dar această epocă personală a inocenței s-a sfârșit odată cu LEVEL. De parcă dispariția ultimei reviste de gaming a însemnat extincția altei forme de artă dragă mie.

NIVELUL2 a continuat să existe într-un mediu ostil nu doar jocurilor, ci și celor care și-au modelat caracterul în jurul lor.

În realitatea din capul meu, acest ultim bastion al jurnalismului liber de jocuri – pentru care nu există influencing, trenduri și alți termeni tot mai populari pe Youtube – și-a propus să ducă mai departe o tradiție practică de un cabal al fosilelor.

Nu-mi luați în nume de rău metafora, dinozaurilor. Sensul ei este unul complet pozitiv. Căci aceste fosile, redactori și cititori, știu exact ce și cum vor să joace.

Sunt convins că NIVELUL2 are încă ceva de spus și demonstrat, cu toate piedicile ridicate de o cultură online pe care, recunosc, îmi este dificil să o asimilez și consum.

Dar ne-am făcut un obicei din a scrie aici numai atunci când avem ceva de spus. Iar Devil May Cry 5 m-a umplut de cuvinte…

6 Comentarii

 • Stoi Sebastian
  Publicat martie 26, 2019 6:23 am 0Likes

  Putem sa găsim totuși un motiv pentru care nu merita punctaj maxim. Și anume faptul ca e prea fucking scurt. As mai fi petrecut cu drag încă vreo 20 de ore cu personajele astea.
  Anyway, great review!

  • KiMO
   Publicat martie 27, 2019 6:29 am 0Likes

   Multumim, fratiwhere. Dar asa l-a scris si Aidan mai repede :))

  • Aidan
   Publicat martie 28, 2019 10:11 am 0Likes

   Go for Sekiro! E foarte bun si te tine in priza 😉

  • Catalin
   Publicat martie 28, 2019 5:25 pm 0Likes

   Sekiro, mon amour

  • Aidan
   Publicat martie 29, 2019 9:30 am 0Likes

   E frumos Sekiro ca un inger, dar e greu ca dracu’. Ma fascineaza cat de calculat ma obliga sa fiu, pas cu pas. In acelasi timp, asta e tot farmecul 😀

  • Catalin
   Publicat martie 29, 2019 10:33 am 0Likes

   Exact. Si faptul ca se bazeaza doar pe gameplay si nu pe zeci de tipuri de arme, armuri si upgrade-uri (si stats – sa ma decid daca sa merg pe strength sau dex e ca si cum ajung la rand la kfc si zic ”vreau ăăăă…ăăăăăă” si dupa zic o prostie si regret imediat) face jocul asta mierea de pe paine. Si faptul ca pot sa sar o distanta de 0.5 m fara sa ma cac pe mine de frica daca chiar sare sau nu. Orice inamic poate fi stapanit daca esti ultra concentrat si calm. In afara de ninja mov de pe deal. Sa-l ia dracu’.
   Pe subiect: DMC m-a convins odata cu DMC 4, primul pe care l-am jucat (era demo de la LEVEL, dupa care am rugat un verisor sa il pirateze pentru mine). Dar mai trebuie sa joc cele de dinainte.

Adaugă un comentariu