REVIEW: GRAN TURISMO SPORT (PS4/VR)

Online

Iată că am scris deja 5 pagini și încă nu am apucat să vă povestesc despre modul Online, practic locul în care vă veți petrece cel mai mult timp. Pe lângă campionatele licențiate FIA, ale căror sezon de test a început pe 4 noiembrie, iar sezonul oficial va începe cândva în martie sau aprilie 2018 – cu curse transmise live, apropo, exact ca cele reale. Practic, e câte o cursă pe zi, între 8 seara și 12 noaptea, urmând ca voi să vă alegeți ora la care vreți să participați. Pe lângă cele oficiale, sunt și cursele daily care sunt cam din 15 în 15 minute, la care puteți participa pentru diverse recompense sau doar pentru distracție.

Pe lângă astea, puteți oricând să încingeți o cursă alături de prieteni sau să organizați un campionat ad-hoc și să vedeți care e cel mai bun. Pe scurt, în online, Driving really is for everyone. Atât pentru cei care vor să facă performanță, cât și pentru cei care vor doar să se relaxeze.

Hai să ne întrecem

Odată ce îndepliniți toate condițiile pentru o cursă, veți trece prin Qualifying Time Trial pentru a vă seta poziția de start, apoi va trebui să treceți prin cursa efectivă.

Înainte să începeți, totuși, cursele online, va trebui să treceți prin două cursuri care vă învață despre Sportsmanship și Fairplay. Pe scurt, vă învață cum să nu fiți ghiolbani și să nu stricați experiența de joc a altora. Să nu intrați ca bolovanii în celelalte mașini care își văd liniștite de cursă. De altfel, veți fi aspru penalizați dacă faceți asta, sau dacă tăiați curbele sau folosiți scurtături. GT Sport nu e pentru așa ceva și încurajează comportamentul cât mai civilizat. Însemnând să vă dați la o parte atunci când vedeți că veți fi depășiți, să încercați să vă semnalizați cât mai clar intențiile pe pistă, să ieșiți în decor dacă ați intrat prea repede într-un viraj și mai aveți un pic și faceți contact cu altă mașină, să nu-i împingeți pe alții în afara cursei ș.a.m.d. Din păcate, în scurtul timp pe care am apucat eu să-l petrec online, având în vedere că am rang de începător, n-am avut norocul de curse civilizate. Dar, odată cu experiența și cu creșterea rank-ului, sunt convins că experiența se schimbă complet. Jocul monitorizează foarte atent felul în care conduc jucătorii, iar cei agresivi nu vor ajunge prea departe în campionate și nu vor ajunge să-i deranjeze pe cei care chiar vor o experiență de curse autentică și civilizată.

Ah, și să nu uit, baftă tuturor celor care vor concura în campionatele oficiale FIA – sperăm să vedem și români campioni.

6 Comments

  1. Sol noiembrie 15, 2017
    • Adrian Dobrescu noiembrie 16, 2017
  2. Simiciuc iunie 14, 2018
  3. Marius august 20, 2018
    • KiMO august 21, 2018
  4. FANTASMA septembrie 7, 2019

Leave a Reply