REVIEW: Jedi Outcast și Jedi Academy

Ceea ce mi-a plăcut în special la această bătălie și m-a făcut să-mi doresc să găsesc ceva asemănător în mai multe jocuri este faptul că trebuie să fii înfrânt în mod clar. În mod normal, în cele mai multe jocuri, te bați cu un boss și te chinui să îi scazi viața la 0… iar după o secvență cinematică te anunță că de fapt doar ai cauzat niște gâdilături și boss-ul te înfrânge fără drept de apel. Pur și simplu mi se pare gameplay irosit și energie consumată pentru a fi dezamăgit.

În Jedi Outcast, este imposibil să-l bați pe Desann. Are foarte multă viață și se folosește din plin de puterile forței, iar Kyle Katarn este complet neajutorat. Dacă îl duci pe protagonist prea aproape de vrăjmaș, va fi ucis cu force grip sau force lightning; dacă încerci să arunci de la depărtare cu grenade, ele vor fi respinse spre tine cu force push; și dacă încerci să tragi cu arme laser, ele vor fi parate cu lightsaber-ul.

Bătălia este crâncenă și nu îți dă drept de apel. Dacă, printr-o minune sau cheats, reușești să-i scazi lui Desann viața la 0, tot nu moare. Asta se întâmplă pentru că, de fapt, trebuie să pierzi lupta pentru a trece mai departe. Nivelul următor vine după un cutscene unde Kyle este făcut una cu pământul.

Mi se pare o abordare mult mai interesantă decât victoria în gameplay și eșecul clișeic din secvența cinematică următoare. Ca să nu mai menționez de câte ori am dat Load Game după Load Game încercând să izbutesc, rămânând dezamăgit de fiecare dată.

2 Comments

  1. Lucian iulie 21, 2020

Leave a Reply