REVIEW: Jedi Outcast și Jedi Academy

Jedi Knight II: Jedi Outcast a fost un mare succes pentru Raven Software, iar acest fapt a accelerat lansarea Jedi Academy în anul imediat următor. Din păcate, această continuare nu a avut parte de același succes comercial și de aceeași apreciere din partea criticilor. În consecință, seria Jedi Knight a fost inchisă după Academy.

Ceea ce băieții de la Raven Software nu au știut și au descoperit mai târziu este că jocurile Jedi Knight au îmbătrânit precum vinul: abia la câțiva ani după lansare a început să le fie recunoscută cu adevărat valoarea. Din păcate, recunoașterea a venit prea târziu și drepturile pentru Star Wars au fost oferite altui studio.

Nu vom mai vedea un alt joc Jedi Knight decât printr-un miracol, dar din fericire încă există o comunitate activă în 2020 atât în partea de multiplayer „vanilla”, cât și la categoria de moduri.

În concluzie, Jedi Outcast și Jedi Academy mi se par sandboxuri perfecte pentru cineva care vrea să aibă parte de lupte captivante și fluide cu săbii laser, campanii imersive chiar și conform standardelor din zilele noastre, o poveste interesantă care te ține în suspans și un multiplayer activ bazat pe abilități dobândite prin exercițiu. 

Mai mult de atât, cele două titluri din seria Jedi Knight nu necesită multe resurse pentru a rula (deci pot fi parcurse lejer pe calculatoare mai vechi) și nu au loot boxuri, microtranzacții sau skill tree. Pe lista argumentelor pro se adaugă și o grămadă de moduri, care oferă conținut nou chiar și în 2020. Până în ziua de astăzi, nu există un joc Star Wars cu un sistem de lightsaber combat mai bun.

Inițial, am vrut să scriu un articol doar despre Jedi Knight II: Jedi Outcast. Însă pe parcurs am realizat atât de multe comparații cu Jedi Academy încât am ajuns să descriu un hibrid care alternează cu elemente din ambele jocuri. Ce-i drept, cele două titluri merg mână în mână și se completează reciproc: Jedi Outcast are o poveste mai captivantă, dar Jedi Academy este superior prin gameplay.

2 Comments

  1. Lucian iulie 21, 2020

Leave a Reply