REVIEW: Jedi Outcast și Jedi Academy

Din păcate, multiplayer-ul din Jedi Outcast nu mai este jucat. Dar acum 3 ani încă mai avea ceva membri ai comunității activi pe servere, ceea ce mi se pare o realizare notabilă pentru un joc din 2002. Modurile din multiplayer sunt destul de clasice: Deathmatch, Team Deathmatch, Duel, Capture the Flag și invitatul special Jedi Master.

În Jedi Master, un jucător preia rolul de Jedi cu puterile forței la nivel de maestru, iar ceilalți participanți sunt mercenari non-jedi care încearcă să-l omoare. Jucătorul care dă lovitura fatală devine noul jedi. Din perspectiva de jedi, era ca și cum ai relua campania (doar că joci în multiplayer și implicit ai parte de un nivel de dificultate mare) și te lupți cu non-jedi ceva mai puternici decât ești obișnuit.

Din perspectiva de non-jedi, realizezi cât de puternic poate să fie un jucător bun care stăpânește puterile forței: situația se aseamănă cu lupta contra lui Desann din campanie, doar că trebuie să lucrezi în echipă pentru a îndeplini această sarcină dificilă.

Din păcate, modul multiplayer numit Jedi Master nu a mai fost introdus și în Jedi Academy – dar i-au luat locul alte două moduri care spală toate păcatele. Este vorba despre Power Duel și Siege. Power Duel este în esență un duel 2vs1 asemănător cu acela dintre Obi-Wan și Qui-Gon împotriva lui Darth Maul din Episodul 1.

Jucătorii care lucrează în echipă au 100 de puncte de viață și puteri de jedi knight, iar jucătorul solo are 150 de puncte de viață și nivelul forței de jedi master. Tot singuraticul este în dezavantaj, dar este mult mai plăcut să bați câte 2 inamici și să rămâi „la masă” decât să câștigi în echipă cu altcineva. Atunci când obții o victorie de unul singur și ești depășit numeric, satisfacția este mult mai mare.

2 Comments

  1. Lucian iulie 21, 2020

Leave a Reply