REVIEW: Jedi Outcast și Jedi Academy

Dar în ciuda faptului că mecanicile sunt ceva mai slabe decât în Jedi Academy, sistemul de lightsaber combat tot este foarte bun – chiar și pentru standardele de astăzi. Însă Jedi Outcast se distinge față de Jedi Academy la un capitol important: povestea.

Jedi Academy are și el o poveste captivantă, întrucât prezintă exact acea fantezie de a intra în pielea unui ucenic jedi. Începi din ipostaza unui ucenic aflat sub îndrumarea unui maestru și, pe parcursul misiunilor, crești în rank și abilități. Dar Jedi Outcast mi se pare că are o poveste mult mai epică.

Joci rolul lui Kyle Katarn și intri în pielea unui cameleon al forței. Kyle este un fost soldat imperial, care a lucrat în trecut ca mercenar, a încercat să fie jedi, după a ales să revină la meseria de mercenar. A renunțat la puteri în jocul anterior (Mysteries of the Sith), când a fost sedus de partea întunecată a forței. Dar în stilul caracteristic al întoarcerilor la 180 de grade, Kyle a revenit de partea luminii după ce ucenica sa Mara Jade (care urmează să-i fie soție lui Luke Skywalker în Expanded Universe) se luptă cu tine, capitulează și îți trezește compasiunea.

În Jedi Outcast, Kyle Katarn revine la fostul său job de mercenar și jură să nu mai pună mâna pe o sabie laser… la fel cum se jură unii că nu mai pun gura pe sticlă și mâna pe păcănele. Totul merge bine până când un dark jedi îi omoară iubita în timpul unei misiuni, iar confruntarea se dovedește a fi dezastruoasă.

2 Comments

  1. Lucian iulie 21, 2020

Leave a Reply