REVIEW: Streets of Rage 4

Însă nu vom mai auzi de Streets of Rage 4 până în 2018, când publisherul Dotemu a anunţat mult-așteptata continuare a seriei. Cu un an în urmă, compania reușise performanța de a obține  toate aprobările necesare din partea Sega.

Deşi vestea a fost excelentă pentru gamerii anilor 1990, foarte mulţi fani Streets of Rage s-au temut ca franciza să nu aibă parte de tratamentul nefast primit de Double Dragon (un alt beat’em up popular care a dezamăgit după ce producătorii nu au înţeles cum să actualizeze un astfel de tip de joc pentru generația actuală).

După o lungă perioadă de asteptare, Streets of Rage 4 a fost lansat pe 30 Aprilie 2020. Acest nou joc însumează eforturile celor de la Dotemu, Lizardcube si Guard Crush Games – companii care s-au încăpăţânat să demonstreze că jocurile beat’em up nu au murit.  

În Streets of Rage 4, acțiunea are loc la 10 ani distanţă față de ultimul joc din serie, iar protagoniștii sunt din nou Axel Stone si Blaze Fielding. Împreună cu Adam Hunter, Cherry Hunter (fiica lui Adam) şi Floyd Iraia, acești viteji legendari trebuie să îi oprească pe gemenii Y (copiii celebrului Mr. X , care acum conduc sindicatul criminal creat de tatăl lor). 

Băieții de la Dotemu nu încearcă să reinventeze roata cu povestea din Streets of Rage 4, ci merg pe aceeași rețetă populară care a consacrat jocurile beat’em up. Scopul elementului narativ este oricum acela de a-ți oferi scuza necesară pentru a rupe în bătaie câteva sute de adversari. 

4 Comments

  1. Lucian iulie 29, 2020
    • Vlad Costea iulie 29, 2020
  2. Tsunami iulie 30, 2020
    • Vlad Costea iulie 30, 2020

Leave a Reply