REVIEW: Streets of Rage 4

Din punct de vedere grafic, jocul arată superb. Dotemu a reușit să păstreze stilul seriei chiar și în noua eră a graficii HD și a texturilor de calitate mai bună. Călătoria prin Wood Oak City este una memorabilă, mai ales că toate cele 12 niveluri oferă decoruri diferite – de la închisori și până la baruri pentru motocicliști. Da, temele abordate sunt comune pentru acest tip de jocuri… însă Street of Rage 4 oferă o doză de nostalgie care se îmbină armonios cu elemente care fac experiența de joc mai plăcută în anul 2020.

Dincolo de stilul grafic, coloana sonoră reverberează și ea farmecul muzical al jocurilor beat’em up. Pentru un plus de nostalgie, producătorii oferă şi posibilitatea de a selecta melodii din primele jocuri din serie. Astfel, acest nou titlu te va face să te simți la fel ca în ziua când ai obținut o dischetă nouă și ai introdus-o pentru prima dată într-un Sega MegaDrive/Genesis. Și pentru că tot vorbim despre coloană sonoră, trebuie menționat faptul că anumite versiuni (mai scumpe) ale jocului includ și un CD cu toate melodiile din joc.

După 26 de ani, Streets of Rage 4 continuă cu succes celebra serie Sega. Și deşi nu aduce inovații semnificative genului beat’em up, oferă o experientă pe care nu am mai avut posibilitatea să o savurăm pe ultimele generații de console și PC-uri.

Universul luminat de tuburi de neon din Street of Rage 4 păstrează acea atmosferă de film de acțiune din anii 1980 pe care nu credeai că o vei mai revedea pe monitoare. După doar câteva minute de joc, vei realiza o minunată călătorie în timp pentru a redescoperi acele veri de neuitat din anii 1990. Gameplay-ul repetitiv care te face să înfrunți sute de adversari în drumul către Mr. X este de neuitat și s-a conservat destul de bine în tranziția către gemenii Y.

Ca gamer bătrân, sunt impresionat să văd un titlu care reuşeşte să mulțumească fanii acelor vremuri apuse, oferind un joc conservator și echilibrat, care nu schimbă reţeta care a popularizat genul beat’em up.

Într-o perioadă în care jocurile co-op sunt din ce în ce mai rare, gamerii mai tineri au acum posibilitatea să descopere și să se bucure de un gen de jocuri care practic a definit „joaca în doi” în urmă cu 30 de ani.

În final, Streets of Rage 4 reprezintă un tribut adus unui gen de jocuri uitat de vreme. Este un titlu bazat nostalgie, care livrează acea experienţă pe care gamerii din vechile săli de jocuri doreau să o retrăiscă.

7.5

Testat pe: Xbox One

Disponibil pe: PC, Xbox One, PS4, Nintendo Switch

Gen: Beat’em up

Producător: Dotemu / Lizardcube / Guard Crush Games

Distribuitor: Dotemu

Data Lansării: 30 aprilie 2020

4 Comments

  1. Lucian iulie 29, 2020
    • Vlad Costea iulie 29, 2020
  2. Tsunami iulie 30, 2020
    • Vlad Costea iulie 30, 2020

Leave a Reply