REVIEW: Streets of Rage 4

Majoritatea jocurilor pe care le jucam în acea perioadă reprezentau variante portate pe console ale unor titluri populare din arcade-uri. Mortal Kombat Ultimate, The Punisher sau Golden Axe erau câteva din minunățiile pe care le devoram de fiecare dată când intram în sală. 

Având în vedere succesul acestor jocuri arcade pe Genesis/MegaDrive, Sega a lansat propriul beat ’em up în 1991 – numele ales a fost Streets of Rage. Continuări ale seriei au venit și ele în 1992 şi 1994, iar  Streets of Rage a devenit în scurt timp una din cele mai populare francize de pe consolele Sega.

Calitatea jocurilor a dăinuit peste ani, Streets of Rage ajungând să fie portat pe majoritatea consolelor lansate după anul 2000 (când Sega și-a pierdut relevanța pe piață în urma eșecului cu Dreamcast) – de la PS2 și până la Wii și Xbox One. 

Însă în 1996, Sega a încercat să lanseze un nou joc din seria Streets of Rage, în colaborare cu studioul Core Designs… însă negocierile au eșuat după ce Sega a insistat pe un titlu exclusiv pentru consola Saturn, în timp ce potențialii colaboratori sperau să dea viață unui joc multiplatform. În urma refuzului, Core Designs a creat Fighting Force, un titlu care a devenit popular pentru abordarea 3D a genului beat’em up și a apărut pe Nintendo 64, PlayStation 1 şi PC.

4 Comments

  1. Lucian iulie 29, 2020
    • Vlad Costea iulie 29, 2020
  2. Tsunami iulie 30, 2020
    • Vlad Costea iulie 30, 2020

Leave a Reply