REVIEW: Vampire The Masquerade – Redemption

Acest RPG implementează mecanicile din jocul tabletop cu același nume și se aseamănă destul de tare seria Diablo. Însă aspectul cel mai seducător este lore-ul misterios, acompaniat de povestea întinsă pe 2 perioade istorice și localizată în 4 orașe (Praga și Viena din era medievală, alături de Londra și New York-ul din timpuri mai moderne).

 Jocul urmărește povestea lu Christof Romuald, un tânăr cu frică de Dumnezeu, luptător în armata lu Cristoșelu’ din vremea Cruciadelor. Rănit în luptă și lăsat la vatră în Praga, Christof este îngrijit de o măicuță imaculată care poartă numele de Anezka. Ea are grijă să-i doftoricească atât rănile trupești, cât și cele sufletești.

Când a auzit că e mare necaz pe la oamenii aștia din cauza unor creaturi diabolice ce au ocupat minele de argint și ies noaptea pe străzile orașului pentru a măcelări cetățeni, Cristi al nostru pleacă într-o misiune imposibilă. O face parțial că e baiat bun, dar și pentru a o impresiona pe măicuță.

Prâslea cel Voinic sau Făt-Frumos din Lacrimă nu ar fi reușit să omoare toate lighioanele și drăcoveniile – însă cu puțină răbdare și multe clickuri noi am reușit, fapt ce a atras atenția tuturor clanurilor de vampiri din oraș. Lorzii întunericului se gândeau deja să-l lase pe Christof liber de contract în sezonul competițional următor.

De unde analogia dintre lumea vampirilor și lumea fotbalului? Păi derby-uri între clanuri se întâmplă frecvent, la fel trădările și schimbările de tabere à la Neymar. Iar Christof a demonstrat că poate da cu șutu’ năpraznic.

2 Comments

  1. [email protected] septembrie 1, 2020
    • Vlad Costea septembrie 2, 2020

Leave a Reply