REVIEW: Vampire The Masquerade – Redemption

Din cele 13 mari clanuri, bravul luptător a fost cooptat de către Brujah pentru a-l transforma în vampir și soldat participant în luptele de putere dintre facțiuni. Vorbim despre o lume cu totul nouă și plină de intrigi supranaturale, unde lucrurile nu sunt doar albe sau negre din cauza unui pastel de nuanțe de gri. Uneori unii vampiri se dovedesc a fi mai omenoși decât… oamenii. Din omul credincios care se luptă cu forțele răului, Christof a devenit el însuși o creatură a nopții… iar dragostea pe care i-o poartă măicuței Anezka, oricum interzisă de biserică, s-a transformat într-un subiect mult mai păcătos. Și de aici începe cu adevărat aventura lui Christof și drumul său către “Redemption”.

Gameplay-ul este destul de simplu: folosești “șobolanul” pentru a controla atât protagonistul, cât și celelalte personaje ce se alătură misiunilor lui Christof. Pe parcursul jocului vei manevra sau doar cunoaște membri ai altor clanuri și vei descoperi ce abilități au ceilalți copii ai lui Cain. Da, am zis abilități: nu era de ajuns că vampirii trăiesc etern, sug sânge și le sclipește pielea la soare ( mai ales cei din clanul lu’ Robert Pattinson, care nu apar în acest joc dar merită menționați)… dar fiecare clan are caracteristici și seturi de abilități specifice. În același timp, există și dezavantaje. Avem așa: 

Brujah, vampiri care pot să folosească “celerity” pentru a se mișca precum The Flash, sau “potence” pentru a da cu pumnu’ ca Doroftei. Defectul acestei clase de vampiri este că au sângele “muy caliente”, le sare țandara repede și au un control mai rudimentar asupra “pornirilor” și instinctelor. Când li se umple bara de “Frenzy” pierzi controlul asupra personajului, care începe să atace pe oricine indiferent dacă este vorba de inamici, aliați, sau nevinovați. E nebunie ca în STB pe linia lui 104…la ore de vârf… vara…

Un alt clan se numește Tremere și este alcătuit din magicieni care folosesc tot felu’ de vrăji pentru a invoca furtuni de foc, fulgere și coloși de piatră. Stau mai prost cu obrazu’ și îi cam urăște toată lumea, pentru că au “furat” darul lui Cain și au făcut tot felul de experimente care nu sunt giugiuc nici măcar pentru etica vampirilior.

Îi avem și pe Nosferatu, experți în spionaj care posedă abilitatea de a deveni invizibili. Mai mult, au un dar al urâțeniei atât de generos încât indiferent cum încerci să le dai cu airbrush-ul peste mecle, Photoshop-ul dă crash la export. 

“Vampire: The Masquerade – Redemption” are multe alte clanuri de vampiri… dar mi-ar trebui 5 pagini doar pentru a le rezuma pe cele mai mari.

2 Comentarii

 • oanalovin@protonmail.com
  Publicat septembrie 1, 2020 7:30 pm 0Likes

  pag 01 Revist de gen masculin
  pag 02 se aseamănă destul de tare seria Diablo
  pag 02 complimentat?
  pag 03 Gamplay-ul
  pag 03 Pattison
  pag 03 vampirilior
  pag 03 Masquarade
  pag 04 mingun-ul
  pag 05 trebuiesc
  pag 06 Timbark
  pag 06 Masquarade

  • Vlad Costea
   Publicat septembrie 2, 2020 12:08 am 0Likes

   Merci! Se vede că nu beau „Tymbark” :))

Adaugă un comentariu