REVIEW: Pandora’s Box

De fiecare dată când începi un joc nou, îți este disponibilă o singură locație. Aceasta conține primele trei tipuri de puzzle-uri pe care le vei întâlni: Overlap, Focus Point și Rotascope. Overlap este cel mai simplu de explicat, dar și preferatul meu. Practic, este un jigsaw puzzle cu piese din trei bucăți care se pot roti câte 90 de grade odată. Pare destul de banal la prima vedere – însă așa cum îi spune numele, conține părți de piese care se suprapun și nu se alătură pur și simplu una lângă alta așa cum se întâmplă în jocurile de puzzle tradiționale.

Acesta a fost primul puzzle pe care l-am încercat și reprezintă exemplul perfect pentru genialitatea acestei colecții: un puzzle distractiv, cu reguli simple și ușor de învățat, dar care nu poate exista decât în formă digitală! O îmbinare a conceptelor din jocurile de puzzle reale și fizice cu puterea și posibilitățile oferite de un PC. 

Al doilea puzzle pe care l-am încercat este Focus Point. Și aici ideea este cât se poate de simplă: ni se oferă o imagine fracturată în mai multe bucăți. În fiecare bucată se află o parte a pozei de ansamblu. Astfel descoperim un truc inteligent al jocului. În altă colecție de puzzle-uri, aceste bucăți ar fi fost toate la aceeași rezoluție, iar jucătorul ar fi trebuit doar să recompună imaginea.

În Pandora’s Box, imaginea nu este doar franjurată, ci piesele sunt și la rezoluții diferite. Atunci când jucătorul plasează piesa potrivită la locul potrivit, aceasta va putea fi văzută la o rezoluție lizibilă. Acesta este un indiciu că piesa se află în locul potrivit. Cu un concept simplu și ingenios, Focus Point este un alt puzzle inedit, posibil doar în format digital.

Rotascope este ceea ce s-ar putea descrie ca un „sliding puzzle” – unul în care piesele „glisează” și sunt mutate pe rând. Câmpul de joc este unul circular (și nu dreptunghiular), iar imaginile trebuie poziționate în poziția corectă. De asemnea, trebuie să avem grijă să observăm atent rezoluția imaginii, la fel ca în Focus Point.

Setul de mutări necesare rezolvării nu este unul complicat sau greu de intuit, însă acest puzzle nu m-a captivat așa de mult precum celelalte, iar pe nivelele mai avansate tindeam să sar peste el. S-ar putea ca unora să le placă, totuși.

3 Comentarii

 • oanalovin@protonmail.com
  Publicat august 11, 2020 1:20 pm 0Likes

  pag 2 îi jucătorului
  pag 2 revenzii
  pag 2 Pandoras
  pag 3 găst
  pag 3 trickster-u.l
  pag 4 uneia dintre fragmentele
  pag 4 doar doar
  pag 5 dreptungiular
  pag 5 trebuie recompuse trebuie poziționate în poziția corectă
  pag 6 viteza sau direcția lor poate fi controlată
  pag 6 însă această nu
  pag 6 trebuiesc
  pag 7 foare sunt
  pag 8 potriveacă
  pag 9 Pandoras
  pag 9 Pandoras
  pag 11 un reprezentat

  Humuhumunukunukuapua’a

  • Vlad Costea
   Publicat august 11, 2020 4:40 pm 0Likes

   Am corectat, merci pentru vigilență 🙂

 • ion
  Publicat august 23, 2020 8:07 am 0Likes

  Țin minte că am avut demo-ul lui de pe un CD Level. Nu avea decât vreo câteva pazăluri, da ce le-am mai butonat. 🙂

Adaugă un comentariu