REVIEW: Pandora’s Box

Adunatul de Hints și Free Puzzle Tokens se aseamănă oarecum cu realizarea de quest-uri secundare într-un RPG. În sine, conceptul este același: rezolvi sarcini secundare pentru a face sarcina principală mai ușoară. Iar includerea sa este o alegere excelentă, pentru că reușește să te țină în fața monitorului. 

Pe lângă aceste elemente elegante de design, Pandora’s Box este foarte plăcut și relaxant de jucat. Deși există un cronometru, acesta este folosit doar pentru a compara timpii personali. Niciun puzzle nu impune limită de timp, lăsându-ți libertatea de a juca lejer oricâte minute îți trebuie pentru a-l rezolva.

Ocazional, jocul te înștiințează că unele puzzle-uri îți vor oferi bonusuri precum indicii, token-uri sau revelarea poziției uneia dintre fragmentele de cutie. Însă acest avantaj este oferit doar doar dacă rezolvi puzzle-ul suficient de rapid. 

Pandora’s Box realizează salvările în mod automat, oferindu-ți posibilitatea de a sări de la un puzzle la altul. Cu toate acestea, atunci când părăsești o locație și vizitezi o alta, toate puzzle-urile nerezolvate se vor reseta. Acest fapt poate cauza un mic inconvenient, dar situația este corectă și te provoacă să devii mai eficient. De asemenea, există un scurt tutorial explicativ la începutul fiecărui joc, care te ajută să înveți regulile… însă principiile de bază sunt atât de simple și ușor de înțeles, încât am putut sări lejer peste majoritatea instrucțiunilor.

Nicio analiză a gameplay-ului nu ar fi completă fără o scurtă descriere a tipurilor de puzzle-uri. Pandora’s Box conține 350 de puzzle-uri (400 în ediția Game of the Year) împărțite în 10 categorii, fiecare dintre ele fiind un „visual puzzle” ce necesită un bun spirit de observație pentru a putea fi rezolvate cu succes. Am să le prezint într-o ordine oarecum cronologică, în funcție de ordinea în care apar în modul Story.

Leave a Reply