REVIEW: Pandora’s Box

Adunatul de Hints și Free Puzzle Tokens se aseamănă oarecum cu realizarea de quest-uri secundare într-un RPG. În sine, conceptul este același: rezolvi sarcini secundare pentru a face sarcina principală mai ușoară. Iar includerea sa este o alegere excelentă, pentru că reușește să te țină în fața monitorului. 

Pe lângă aceste elemente elegante de design, Pandora’s Box este foarte plăcut și relaxant de jucat. Deși există un cronometru, acesta este folosit doar pentru a compara timpii personali. Niciun puzzle nu impune limită de timp, lăsându-ți libertatea de a juca lejer oricâte minute îți trebuie pentru a-l rezolva.

Ocazional, jocul te înștiințează că unele puzzle-uri îți vor oferi bonusuri precum indicii, token-uri sau revelarea poziției unuia dintre fragmentele de cutie. Însă acest avantaj este oferit doar dacă rezolvi puzzle-ul suficient de rapid. 

Pandora’s Box realizează salvările în mod automat, oferindu-ți posibilitatea de a sări de la un puzzle la altul. Cu toate acestea, atunci când părăsești o locație și vizitezi o alta, toate puzzle-urile nerezolvate se vor reseta. Acest fapt poate cauza un mic inconvenient, dar situația este corectă și te provoacă să devii mai eficient. De asemenea, există un scurt tutorial explicativ la începutul fiecărui joc, care te ajută să înveți regulile… însă principiile de bază sunt atât de simple și ușor de înțeles, încât am putut sări lejer peste majoritatea instrucțiunilor.

Nicio analiză a gameplay-ului nu ar fi completă fără o scurtă descriere a tipurilor de puzzle-uri. Pandora’s Box conține 350 de puzzle-uri (400 în ediția Game of the Year) împărțite în 10 categorii, fiecare dintre ele fiind un „visual puzzle” ce necesită un bun spirit de observație pentru a putea fi rezolvate cu succes. Am să le prezint într-o ordine oarecum cronologică, în funcție de ordinea în care apar în modul Story.

3 Comentarii

 • oanalovin@protonmail.com
  Publicat august 11, 2020 1:20 pm 0Likes

  pag 2 îi jucătorului
  pag 2 revenzii
  pag 2 Pandoras
  pag 3 găst
  pag 3 trickster-u.l
  pag 4 uneia dintre fragmentele
  pag 4 doar doar
  pag 5 dreptungiular
  pag 5 trebuie recompuse trebuie poziționate în poziția corectă
  pag 6 viteza sau direcția lor poate fi controlată
  pag 6 însă această nu
  pag 6 trebuiesc
  pag 7 foare sunt
  pag 8 potriveacă
  pag 9 Pandoras
  pag 9 Pandoras
  pag 11 un reprezentat

  Humuhumunukunukuapua’a

  • Vlad Costea
   Publicat august 11, 2020 4:40 pm 0Likes

   Am corectat, merci pentru vigilență 🙂

 • ion
  Publicat august 23, 2020 8:07 am 0Likes

  Țin minte că am avut demo-ul lui de pe un CD Level. Nu avea decât vreo câteva pazăluri, da ce le-am mai butonat. 🙂

Adaugă un comentariu