REVIEW: DISCO ELYSIUM

The fascists were right about rock and roll. It is degenerate, hip-gyrating mental illness music.

Detalii, poveste, grafică, sunet, cuvinte, suflet. Disco. O aventură inedită, spusă frumos de alegerile tale. Loc de greșeală la fiecare pas, greșeală pe care abia aștepți să o comiți și să vezi unde o să te ducă. Elysium.

12 ani în facere, 5 ani în producție, vreo 2 ani de așteptat, a venit aici și mi-a marcat sfârșitul unei ere. Posibil să fiu un pic părtinitor din punct de vedere emotional, dar e jocul perfect la momentul perfect. Nu așteptați reducere, cumpărați-l acum. Da, merită chiar și o pauză de RDR2 sau orice altceva. E cel mai bun joc pe care l-am jucat în ultimii 10 ani, și le-am încercat cam pe toate alea bune. Nu de alta, dar n-au fost chiar așa multe.

Puteți să-l jucați și pe cuptorul cu microunde, nu lăsați pc-ul slab să vă descurajeze. Eu l-am jucat bine mersi pe laptopul de serviciu, deși are placă video integrată Intel. La anul, o să-l puteți juca și pe console. Și nu-l lăsați pe Marco să se plângă de timpii de încărcare, aia e doar versiunea de pe filelist care face așa. Originalul de pe Steam are tranziții insesizabile. Încă un motiv să dați banii pe el: dacă îl cumpărați, chiar merge.

În încheiere, dacă nu v-ați săturat de bălăriile mele de 8 pagini, l-am rugat și pe Marco să contribuie, pentru că știu că n-are timp să contribuie mai mult și vreau să-i apară și lui numele în revistă. A, și scrie mișto.

Cât despre joc, eu o să-i mai dau new game de vreo două ori și de data asta n-o să mă mai grăbesc, că review-ul pentru el deja l-am finalizat. Sper că am convins măcar un om să-i dea o șansă, și sper să mai avem cel puțin un joc așa mișto pentru generația 2020-2029. 

Știu, Cyberpunk. Știu că-l așteptați toți. Eh, ce vreau eu să vă zic e că Disco Elysium este jocul care poate umple foarte bine golul și timpul de așteptare pentru Cyberpunk. Și e și referință la Night City în joc. Și la Pillars. Și la vampiri, că tot au amânat VtmB2 din cauza Cyberpunk.

Până la Johnny Silverhands, dați-i o șansă și lui […], detectivul nostru pasionat de Disco.

Adaugă un comentariu